Intocht

De intocht 2023

De intocht van de Sint en de Pieten voor Zundert en Klein Zundert wordt georganiseerd door onze stichting. En ook dit jaar zullen de Sint en Pieten weer een intocht in Zundert houden.

Deze intocht zal plaats vinden op zondag 19 november 2023.

Hier onder staat het programma:
09.30-10.30 uur
– Rondrit door Zundert 
10.30-15.00 uur
– De Sint Fabriek 

Route van de rondrit: 

Kom jij ook zwaaien naar Sinterklaas langs de route?

De route start op de rotonde richting de Hofdreef > Het Laar > Meirseweg > Bredaseweg > Markt > Molenstraat > Prinsenstraat > Meidoornstraat > Eikenlaan > Esdoornstraat >  Hertogstraat > Willem Pastoorstraat > Kapellekestraat > Kapelakker > De Brug > Eindbestemming: ‘t Stokperdje (De Brug 15 te Zundert).

 

De Sint Fabriek:

De Sint Fabriek zal plaats vinden bij ‘t Stokperdje (De Brug 15 te Zundert)

De Sint Fabriek is de fabriek van Sinterklaas en de Pieten in Zundert. Een fabriek met puzzels, een speurtocht met winactie, een studeerkamer van de pieten, een pieten-gym-lokaal, een plek waar u een drankje kunt doen en aan het einde van de route is er natuurlijk de mogelijkheid om op de foto te gaan met de sint.  Dat wil je toch niet missen?

Tijdstippen bezoek van De Sint Fabriek

Alle kinderen van Zundert en Klein-Zundert zijn welkom. In principe is er een vrije inloop, maar om de drukte wat te spreiden vragen we u, indien mogelijk ons te bezoeken op basis van de leeftijd van uw (oudste) kind:
0 t/m 5 jaar 10:30 – 13.30 uur
Vanaf 6 jaar 13.30 – 15.00 uur

Mocht het dan toch nog druk zijn is er de mogelijkheid om een drankje te doen in ‘t Stokperdje voordat u een kijkje gaat nemen in de Sint Fabriek.

 

Aandachtspunten bij het bezoek van De Sint Fabriek: 

  • De Sint Fabriek kan je alleen te voet doorheen als een walk-thru. Liever niet met een step of ander vervoersmiddel.
  • De walk-through gaat door gangen die enkele “scherpe” hoeken hebben en soms wat smallere doorgangen. Deze zijn op zijn smalst 80cm breed. Kom dus niet met duo kinderwagens (niet in breedte en ook niet in de lengte). En ook niet met andere grote kinderwagens of kinderwagens met buggy board of meerijdplankje.   
  • Kom bij voorkeur op de fiets of te voet. Parkeren kan bij ‘t Stokperdje op het voorplein. LET OP: vanaf circa 10.00 uur zal het te druk worden om nog te kunnen parkeren op voorplein vanwege de aankomst van de Sint.
  • De walk-through loopt u achter elkaar in zijn geheel door. Om alle kinderen het naar hun zin te maken zult u waarschijnlijk buiten in de rij moet wachten. Houd hier rekening mee met (jonge) kinderen. We hopen op goed weer (maar helaas hebben we dat niet in de hand).
  • In de route binnen komt u langs twee plaatsen waar eventueel van toilet gebruik gemaakt kan worden.

 

 

 

Facebook en Instagram

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de voorbereidingen van de intocht? Kijk dan ook op onze Facebook en Instagram pagina.

Intocht in Wernhout, Achtmaal en Rijsbergen

De Sint en Pieten hebben het druk. Ook in de andere kerkdorpen in Zundert (Wernhout, Achtmaal en Rijsbergen) zijn de (hulp)Sint en zijn Pieten te vinden. Informeer voor de exacte dag en tijdstippen hiervoor bij de collega stichtingen die daar de intocht organiseren (zie de pagina ‘ouders/verzorgers’).